Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kost

Kost

Børnene har brug for næringsrig og sund kost flere gange i løbet af dagen, for at være oplagte og fungere godt i en aktiv hverdag.

Vi har i samarbejde med forældrebestyrelsen valgt at prioritere økologi og har opnået sølvmærket i økologi, som gives når indkøbene er  60-90% økologiske.

I Stien tilbyder vi morgenmad fra kl. 6.30-7.45, til de børn der ikke har spist hjemmefra.

Morgenmad: Hver dag tilbyder vi havregryn og rugbrød, samt en variation af grød (øllebrød, havregrød og lign.) En gang om ugen tilbydes yoghurt naturel/A38/med müsli/revet rugbrød samt frugt/mos. I vuggestuen søder vi med rosiner(i begrænset mængde) eller frugtmos. I børnehaven søder vi også med rosiner eller frugtmos.

Formiddagsmåltid: I vuggestuen tilbydes der mellemmåltider, som skal stille sulten mellem de to hovedmåltider. Måltidet består af hjemmebagt brød og frugt. 

Frokostmåltid: I vuggestuen og børnehaven er der madordning. Mandag og fredag spiser vi rugbrød med fiskepålæg, vegetarpålæg og kødpålæg, samt frugt og grøntsager. Tirsdag og torsdag spiser vi varmt mad, som kan bestå af kød, indmad, fisk og vegetarretter, tilbehøret til retterne varierer mellem kartofler, ris, pasta, grøntsager og brød. Onsdag spiser vi suppe eller grød. Der bliver tilbudt vand til måltidet. Der laves en madplan hver måned som lægges på børneintra og hænges op på opslagstavlen i gangen og ved de enkelte stuer i vuggestueafdelingen.

Eftermiddagsmåltid: Eftermiddagsmåltidet varierer mellem brød/ grovbrød/ rugbrød/ frugtgrød/ A38 med müsli/ revet rugbrød, samt frugt og grønt .

Alle får tilbudt økologisk mælk til dette måltid.

Mælk: Modermælkserstatning: til børn under 1 år. Fra 1 års alderen tilbydes letmælk. Fra 2 års alderen tilbydes skummetmælk.

Særlige kosthensyn: Der tages hensyn til særlige behov.

Ferie/Sygdom: Ved køkkenpersonalets fravær, vil der komme ændringer i menuplanen.